Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 45 dag wątróbek drobiowych, 22 dag tłustego bekonu, 1 ząbek czosnku, duża cebula, 2 łyżeczki musztardy proszku, sól, pieprz, mleko, 1 łyżka sherry lub brandy.

SPOSÓB WYKONANIA: Wątróbki oczyścić. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Dodać resztę składników. Podlać mlekiem i zapiekać przez 2 godziny w temperaturze 150 stopni. Ostudzić i zmiksować, doprawić do smaku. Dodać sherry lub brandy. Przełożyć do pojemnika, zalać warstwą rozpuszczonego masła.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Może być dobry...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też tak myślę może być smaczny taki pasztet
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    z samych wątróbek to nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !