Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 2 szklanki ugotowanych i przepuszczonych przez praskę ziemniaków, 1/2 szklanki gorącego mleka, 1 i 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżka masła lub margaryny, 3/4 szklanki tartego sera (opcjonalnie), 2 rozkłócone żółtka, 2 ubite na sztywno białka.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać ziemniaki, mleko, sól, pieprz oraz masło. Wymieszać na puszystą masę. Dodać ser i żółtka. Wymieszać. Dodać białka. Wymieszać. Zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez ok. 45 minut w temperaturze 160 stopni.

Komentarze

  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    lubie takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !