Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser kremowo-malinowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
maliny świeże 1 szkl
cukier 5 łyż
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Deser kremowo-malinowy

Jajka dokładnie myjemy. Maliny dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Osuszamy. 3/4 szkl malin przecieramy przez sito. Pestki wyrzucamy. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na jasny puch. Do przetartych malin dodajemy rozpuszczoną żelatynę w niewielkiej ilości gorącej wody. Następnie maliny dodajemy do żółtek i wszystko dokładnie miksujemy. Jak masa lekko zgęstnieje to dodajemy pianę z białek i delikatnie ale dokładnie mieszamy. Krem przekładamy do pucharków. Dodajemy pozostałe maliny i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 25.05.2015 08:20
Na pewno pyszny!
gosia1988 25.05.2015 07:05
na pewno smaczny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak