Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rabarbarem
Kroki postępowania
Ser trzykrotnie mielimy, łączymy z serkiem mascarpone, żółtkami, cukrem i ziarenkami z laski wanilii. Dokładnie ucieramy, podczas miksowania wlewamy śmietankę.
herbatniki | 250 g |
masło lub margaryna | 100 g |
ser biały | 500 g |
serek mascarpone | 250 g |
śmietana 30% | 250 ml |
cukier | 1 szklanka |
żółtko jajek | 2 szt |
rabarbar | 1 kg |
cukier trzcinowy | 0,25 szklanki |
laska wanilii | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: