Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z muflona
Kroki postępowania
Na godzinę przed zakończeniem, wrzucić do garnka śliwki i żurawinę.( mieszając od czasu do czasu).
Doprawić solą i pieprzem, można też gulasz zaciągną śmietaną.
SMACZNEGO!!!!
dziczyzna | 70 dkg |
cebula | 2 sztuki |
marchew | 2 sztuki |
seler | 1/4 sztuki |
pietruszka | 1 sztuka |
grzyby suszone | 3 sztuki |
śliwek suszonych | 3 sztuki |
żurawina suszona | 2 łyżki |
Owoc jałowca cały Prymat | |
kolendra mielona | 3 szczypty |
Rozmaryn suszony Prymat | 1 łyżeczka |
tymianek | 1 łyżeczka |
wino czerwone wytrawne | 200 mililitrów |
bulion warzywny | 250 mililitrów |
Ziele angielskie całe Prymat | |
Liść laurowy suszony Prymat | |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Papryka słodka mielona Prymat | |
olej do smażenia | |
mąka pszenna |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: