Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kugiel

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe od szynki 150 g
boczek wędzony 100 g
pieprz
sól
mleko 1/2 szkl
ziemniaki obrane 2 kg
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kugiel

Ziemniaki zetrzeć na tarce, boczek pokroić w kostkę, mięso też, podsmażyć wszystko na tłuszczu z cebulą.
Do ziemniaków dodać przyprawy, mleko, mięso, boczek i cebulę razem z tłuszczem, wszystko dokładnie wymieszać, wylać do wysmarowanej tłuszczem formy i piec w 200 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 13.12.2010 13:38
może być pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak