Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki orzechowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sproszkowana czekolada 3 łyżki
okruchy ciasta drożdżowego 1 szkl
wiórki kokosowe 1 garść
cukier 1 szkl
sok i skórka otarta z cytryny
mleko 1/2 szkl
rum 1 kieliszek
cytryna 2 szt
orzechy włoskie 2 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki orzechowe

Mleko podgrzewać z cukrem i przesianą czekoladą do chwili, gdy powstanie jednolita masa.
Orzechy wymieszać z okruchami. Mleko wymieszać z orzechami i okruchami, dodać sok i skórkę z cytryny.
Formować niewielkie kulki i obtaczać je w wiórkach kokosowych, przed podaniem trzymać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 29.01.2011 18:54
fajne
hastalavista 18.09.2010 01:16
muszę być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak