Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę potrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać roztrzepane jajko z solą i pieprzem. Potem masę dodać do mąki ziemniaczanej i lekko pomieszać. Patelnie rozgrzać wlać oleju i smażyć.
Można podawać z śmietaną, z bita śmietaną oraz z cukrem pudrem, można także podawać z gulaszem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    kto nie lubi takich placków :)
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    super lubię bardzo
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    lubię bardzo polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !