Sposób przygotowania

Składniki:

•biszkopt

•6 jajek
•1 szklanka cukru
•1 czubata szklanka mąki
•2-3 łyżeczki kakao
•1 łyżka oleju
•1 łyżeczka proszku do pieczenia
•1 łyżka wody
•1 puszka mleka skondensowanego (gotowanego, słodzonego)
•1 masło extra
•8 paczek krakersów Lajkonik 70g
•polewa czekoladowa
•posiekane orzechy włoskie




Przygotowanie:

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Razem ubijać. Dodać resztę składników (wodę na końcu). Wymieszać. Piec w dużej prostokątnej blaszce ok. 30-40 min. w temp. 170 st. Po upieczeniu biszkopt podzielić na dwie części.

Masa: Masło utrzeć na krem, dodając łyżką stopniowo mleko skondensowane (ugotowane na masę krówkową, ostudzone).



Składać ciasto:

•1/2 biszkoptu
•masa
•warstwa krakersów
•masa
•warstwa krakersów
•masa
•warstwa krakersów
•masa
•1/2 biszkoptu

Całość polać polewą czekoladową i posypać siekanymi orzechami. Odstawić do przegryzienia się składników. Trzymać ciasto w lodówce.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Oj chętnie bym zjadł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    lubię ciasta z biszkoptem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !