Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w sosie koperkowo pieczarkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
posiekany koperek 2 łyżki
pieczarki 300 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sos sojowo grzybowy 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 3 łyżki
woda 1,5 l
oliwa 2 łyżki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w sosie koperkowo pieczarkowym

Pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić: cebule w kostkę a pieczarki w plasterki.
Koperek umyć, osuszyć i posiekać.
Żeberka umyć, pokroić na kawałki i podsmażyć na oliwie na zloty kolor.
Dodać pokrojoną cebulkę i chwilę smażyć.
Gdy żeberka się ładnie przyrumienią wlać wodę, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem prawie do miękkości.
Gdy mięso jest prawie gotowe dodać koperek i pokrojone pieczarki.
Dusić jeszcze około 10 minut.
Doprawić ewentualnie do smaku i zagęścić sos mąką rozrobioną z niewielką ilością wody. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 24.04.2012 10:53
pyszność
Jolanta40 20.03.2012 20:58
ale pyszności
anemon 25.05.2011 07:44
Zeberka i pieczarki smakowite połączenie.
eli_555 24.09.2010 20:52
pyszne mięsko
wedith1 12.09.2010 13:32
ajajaj......ależ one muszą być pyszne!
Monika193
Monika193 16.08.2010 22:19
z pewnoscia pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak