Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 1 szkl
papryka czerwona 1/2 szt
marchew 1 szt
groszek konserwowy 1/2 puszki
cebula 1 szt
curry 1 łyżeczka
kurkuma 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z warzywami

Pęczak gotujemy w osolonej wodzie. Dokładnie odcedzamy. Warzywa oczyszczamy i siekamy w drobno kostkę. Na rozgrzanej oliwię szklimy cebulę. Następnie dodajemy marchew, a na koniec paprykę. Całość chwilę smażymy z dodatkiem curry i kurkumy. Następnie dodajemy kaszę i podlewamy odrobinką wody. Dusimy do miękkości. Dodajemy groszek i doprawiamy do smaku.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 20.05.2015 15:37
lubię takie dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak