Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa makowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 szklanki
margaryna 1/2 kostki
jajko 1
białko 2
cukier 1 niecała szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: masa makowa

mak namoczyć na noc z zagotowanym mlekiem. rano pare razy zmielić z margaryną i dodać olejek migdałowy nastepnie dodać 1 całe jajko i wymieszać potem dodac ubitą pianę z 2 białek i niecałą szklankę cukru..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka172 30.08.2010 20:33
do makowca idealna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak