Sposób przygotowania

Makaron uggotowac al dente w osolonej wodzie, przeplukac zimna woda i odcedzic. Cebule i czosnek obrac i umyc, drobno pokroic. Fasole dobrze przepłukać. Listki bazylii drobno posiekac (bazylie można zastąpić natka pietruszki). Na patelni rozgrzac tluszcz i zeszklic cebule z czosnkiem. Zagotowac bulion wraz z pomidorami, dodac fasole i cebule z czosnkiem, gotowac 15 minut na niewielkim ogniu. Tuz przed zakonczeniem gotowania doprawic sola i pieprzem, dodac zielenine. Do głębokich talerzy lub bulionerek, wrzucic porcje makaronu (wg uznania), zalac goraca zupa, posypac startym, żółtym serem (nie żałować), przybrac zielenina (bazylia lub pietruszka) i spożywać na goraco.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    smakowita
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    fajna, syta zupa :)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    świetna! pożywana i rozgrzewająca :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wygląda
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    a ciekawe jak smakuje , próbował juz ktos zrobić taki przepis ?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    smakowicie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Pomidorówkę to ja bym jadła i jadła...
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !