Sposób przygotowania

Makaron ugotowac al dente z dodatkiem soli i tluszczu, wg przepisu na opakowaniu, spłukać zimna woda. Cebule obrac, pomidory sparzyc i obrac ze skórki, cukinie – jeżeli jest mala i ma miekka skorke, tylko umyc, jeżeli jest wieksza, obrac ze skory, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroic na mniejsze czastki, plasterki. Czosnek obrac i pokroic w bardzo drobna kosteczke, cukinie posypac delikatnie sola. Cukinie wrzucic na rozgrzana patelnie z lyzka oliwy, opruszyc oregano i smazyc az zmieknie. Na patelni rozgrzac maslo (oliwe) i zeszklic cebule wymieszana z czosnkiem. Dodac pomidory, sól, pieprz i smazyc ok. 5-7 minut, po czym wrzucic cukinie oraz makaron, smazyc kilka minut, ciagle mieszając. Przełożyć na duzy talerz (lub dwa mniejsze), dodac listki bazylli i posypac utartym parmezanem. Spożyć bezpośrednio po przyrządzeniu.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Potrawa godna Italii.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pewnie bardzo smaczne
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam takie makarony
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Co za kolory! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !