Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pszczółka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
jajko 4 sztuki
cukier 1 szkl.
dżem truskawkowy 1 słoik
mąka 4 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 1 łyżka
mleko 1 szkl.
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pszczółka

Jajka rozbić z cukrem, dodać dżem i roztopioną margarynę, mleko i wymieszać z mąką i proszkiem. Wlać na uprzednio przygotowaną blaszkę i piec w temperaturze 150 stopni przez 40 minut. Upieczone i ostudzone ciasto można polać polewą czekoladową i posypać smaczkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 13.07.2012 11:09
mniam
kriso 22.04.2012 20:55
pychota
IrenaM 04.02.2012 10:55
fajna nazwa :)
gosia561 02.02.2012 23:33
słodka nazwa
mic 19.01.2012 17:40
pewnie słodki??/
mic 19.01.2012 17:40
pewnie słodki??/
Magda60 08.01.2012 23:33
polecam
Magda60 08.01.2012 23:33
polecam
agogo2 05.09.2011 22:48
pycha
agogo2 05.09.2011 22:48
pycha
aleksa123 14.07.2011 15:15
Całkiem zapomniałam o tym cieście, a smaczne jest
magduś83 13.07.2011 23:51
niesamowita nazwa
Ania67 04.07.2011 09:30
pychaaaa:)
marchewka 27.06.2011 23:34
zaciekawiła mnie najpierw nazwa, teraz samo ciasto - chyba spróbuję :)
Ewelina38 12.06.2011 23:21
fajne ciasto
stokrotka 08.05.2011 10:09
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak