Sposób przygotowania

Z mąki, 3/ margaryny, 2 żółtek, 15 dkg cukru, 2 łyżek kakaoi 2 łyżeczek proszku do pieczenia zrobić ciasto. Wstawić na 2 godziny do zamrażarki. Podzielić na pół (spód i wierzch sernika) i zetrzeć na tarce o grubych okach.Zółtka z cukrem i margaryna utrzeć na białą masę, dodać bialko ubite na sztywno. Na końcu dodac ser (trzy razy przemielony) i wszystko dokładnie utrzeć. Na wierzch dac drugą wartswe stratego ciasta.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pychota:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    bardzo lubię sernik; apetycznie się prezentuje na zdjęciu:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pati100015

    pyszny i ślicznie wyszedł na zdjęcie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !