Sposób przygotowania

Buraki obrać, utrzeć na tarce, wlać 1,5 litra wody, dodać ocet, gotować do miękkości. Śmietanę połączyć z mąką i wlać do barszczu, zagotować. Boczek usmażyć na patelni. Barszczyk podawać z ziemniakami, z dodatkiem boczku. Wszystko posypać siekanym koperkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 7
    original
    Opublikowano

    plocia

    robię podobnie, ale bez boczku
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale pyszne
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne lubię taki
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetycznie się prezentuje. Uwielbiam barszczyk.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !