Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z jajkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 60 dag
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
zielenina 1 posiekana
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z jajkami

Brukselkę obgotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odsączyć i wyłożyć na talerz. Ugotowane na twardo jajka pokroić na małe kawałki. Bułkę tartą zrumienić na maśle, polać brukselkę, posypać jajkiem i zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 26.06.2013 23:26
ciekawy przepis
Iwona51
Iwona51 19.02.2012 11:45
super
marzencia2007 16.09.2010 15:33
fajny przepis :) lubie brukselke :)
plocia 11.09.2010 12:15
brukselki nie lubię, jakoś mi nie smakuje
Monika193
Monika193 07.09.2010 09:27
na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak