Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 400 g
sól
mąka 2 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek
pieprz
tłuszcz do smażenia
pieczarki 300 g
cebula 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z pieczarkami

Cebulę i pieczarki podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać, wegetę, pieprz i sól.
Mięso pokroić na plastry i rozbić je na cienkie kotlety.
Na każdym kawałku mięsa położyć porcję nadzienia i zawinąć mięso ciasno w rulon.
Roladki obtoczyć w mące i smażyć na oleju ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelusia111 20.12.2011 10:55
Wreszcie znalazłam przepis na takie roladki
Edyta38 17.04.2011 18:30
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak