Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wieprzowa z ryżem i lekkim sosikiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 sztuka (ok.0,5 kg)
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por 4 cm
natka pietruszki 1 gałązka
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
babka jajowata 1 łyżeczka
ryż 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wieprzowa z ryżem i lekkim sosikiem

Kroki postępowania

1
Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na grubym tarko. Pora pokroić na kawałki 0,5 cm.
Krok 1 - Polędwica wieprzowa z ryżem i  lekkim sosikiem foto
2
Polędwice umyć i pokroić na kotlety grubości 0,5-1 cm.
Krok 2 - Polędwica wieprzowa z ryżem i  lekkim sosikiem foto
3
Mięso i jarzyny przełożyć do garnka. Dodać natkę pietruszki i przyprawy. Gotować do miękkości mięsa.
Krok 3 - Polędwica wieprzowa z ryżem i  lekkim sosikiem foto
4
Pod koniec gotowania zagęścić babką jajowatą. Łyżeczkę babki rozrobić w 2 łyżkach zimnej wody i wlać całość do gotującego się sosu ( ilość babki uzależnić od ilości płyny w sosie). Całość zagotować
Krok 4 - Polędwica wieprzowa z ryżem i  lekkim sosikiem foto
5
Ugotować ryż wg instrukcji dodając 1/ 2 łyżeczki przyprawy kucharek. Podawać ryz i mięsem i sosem.
Krok 5 - Polędwica wieprzowa z ryżem i  lekkim sosikiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak