Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w sosie chrzanowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
sól i pieprz
kostka rosołowa 1 szt.
woda 0,5 litra
mąka 3-4 łyżki
Chrzan śmietankowy Smak 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w sosie chrzanowym

Pierś przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie zalewamy kostką rosołową. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem do miękkości. Następnie wyjmujemy pierś i kroimy ją na mniejsze kawałki.
Rosołek, w którym piekła się pierś zagęszczamy mąką i dodajemy chrzan. Przekładamy z powrotem do naczynia kawałki mięsa i wstawiamy do piekarnika na ok. 15 minut aby sos zgęstniał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 15.05.2015 13:18
pyszne mięsko
Wacław 15.05.2015 12:06
pyszny obiadek :-)
V_kuchareczka 15.05.2015 10:03
bardzo smaczne danie
Aleksandra/Olcia 15.05.2015 09:34
pyszności
Anna169Hosz 15.05.2015 08:19
Pyszny obiadek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak