Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle ze śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 80 g
masło 6 g
jajko 1 szt
Nadzienie:
śliwki wydrylowane 50 g
masło 4 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 g
cukier puder 6 g

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle ze śliwkami

CIASTO
Z mąki, jaj, masła zagnieść ciasto jak na pierogi (luźne).
Ciasto wałkować niezbyt cienko, wykrawać krążki, na środek wkładać śliwkę, zlepiać dokładnie brzegi ciasta, formować kulki.
Knedle partiami wkładać na wrzącą i osoloną wodę, zamieszać.
Gdy się zagotują, gotować jeszcze 3 minuty.
Wybierać łyżka cedzakową, osączyć, wyłożyć na talerz.
Knedle polewać masłem ze zrumienioną tartą bułką, posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 24.10.2011 20:50
muszę wypróbować
Tetiana 19.02.2011 12:41
musze to zrobic!
goofy9 25.09.2010 10:15
knedelki ... pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak