Sposób przygotowania

Bakłażany myjemy a następnie przekrawamy na pół wzdłuż. Wydrążamy środek i kroimy go w kosteczkę, dodajemy posiekaną cebulkę i smażymy na złoty kolor. Pierś z kurczaka myjemy oczyszczamy a następnie kroimy w kosteczkę i osobno smażymy, pod koniec doprawiamy do smaku. Oliwki kroimy w cienkie plasterki, natomiast pieczarki w kosteczkę. Mięso mieszamy z pozostałymi składnikami i faszerujemy bakłażany. Lekko polewamy olejem każdą łódeczkę bakłażana i zapiekamy ok 45 min w temp. 180\'C. Po tym czasie polewamy sosem - ser żółty rozpuszczamy, dodajemy śmietanę wymieszaną z jajkami i ciągle mieszamy. Zapiekamy ok 5 min. Podajemy ciepłe. Smacznego !!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super przepis, bakłażan wygląda bardzo apetycznie :)
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    smakuje mi :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pyszny pewnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Smakowite danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    to coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam takie dania
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    smacznie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wygląda smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !