Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z mleka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 3 g
cukier 20 g
śmietanka 10 g
zsiadłe mleko 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z mleka

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, gdy napęcznieje rozpuścić we wrzątku i starannie rozmieszać.
Mleko zsiadłe wymieszać z cukrem, dodać rozpuszczoną żelatynę.
Rozlać porcje do kompotierek i ostudzić.

Przed podaniem polać śmietanką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 11.06.2011 13:14
muszę wypróbować ten przepis
Smakosz6 12.11.2010 18:09
ale super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak