Sposób przygotowania

Kalafior pokroić w średniej wielkości różyczki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem mleka. Kalafior nie może być zbyt miękki. W miseczce rozbić jajka z dodatkiem soli. Ugotowany kalafior ostudzić, różyczki zanurzać w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju do zrumienienia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Przyrządzam kalafiora podobnie. Jest pysznym dodatkiem do obiadu:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pewnie ze tak, tez bardzo lubie
  • 9
    original
    Opublikowano

    plocia

    też tak robię ale nie aż tyle panierki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ake apetyczne
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    nigdy tego nie przyrządzałam z mlekiem - muszę spróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    doskonałe danie na piątkowy obiad
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowicie wygląda
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    a nie miałam co zrobić z kalafiorem teraz już wiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam kalafiora
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    mm przepyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    extra!:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    dzisiaj jadłam takiego na obiad
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam taki!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !