Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w czerwonym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 8 plastrów
kwaśna śmietana
czosnek 5 ząbków
sól
olej do smażenia
wino czerwone 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: schab w czerwonym winie

schab delikatnie rozbijamy oprószamy sola i pieprzem na rozgrzana patelnię wkładamy ząbki czosnku i układamy na nich schab smażymy ok 5 min dolewamy wino dusimy bez przykrycia aż wino wyparuje wlewamy śmietanę i dusimy aż sos zgęstnieje

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka140 14.12.2010 13:11
hmmm mięsko jest pewnie soczyste :)
monisia1977 19.10.2010 07:28
i bardzo dobry
Emilia22 30.09.2010 08:59
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak