Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie kotlety z mortadeli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 40 dag
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie kotlety z mortadeli

Jest to przysmak mojego męża- szybkie danie. Mortadelę kroimy w plasterki o grubości około 0,5- 1 cm. W zależności od tego, jakie kotlety lubimy. Jajka roztrzepujemy z odrobiną soli i pieprzu. Plasterki mortadeli namaczamy w jajku, następnie oprószamy obficie bułka tartą. Ja robię to dwukrotnie- jajko, bułka tarta, jajko i ponownie bułka tarta. Olej rozgrzewamy na patelni. Na rozgrzanym oleju smażymy kotleciki z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 27.02.2014 22:01
pyszne kotlety
RenataZ-et 16.11.2013 22:11
dobry pomysł
IKrakowianka 16.07.2012 20:06
robię takie od czasu do czasu
Katarzyna/kate1980 29.05.2012 21:36
bardzo fajne
Gosia_60 19.08.2010 21:38
ja też !
Ewa111 14.08.2010 15:54
ja też takie robię
Iwusia 14.08.2010 11:13
Niby takie proste a jakie dobre. I jak ładnie się prezentują :)
Margo1 14.08.2010 08:24
też takie robię , moje dziecko mogło by codziennie jesc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak