Sposób przygotowania

Jest to przysmak mojego męża- szybkie danie. Mortadelę kroimy w plasterki o grubości około 0,5- 1 cm. W zależności od tego, jakie kotlety lubimy. Jajka roztrzepujemy z odrobiną soli i pieprzu. Plasterki mortadeli namaczamy w jajku, następnie oprószamy obficie bułka tartą. Ja robię to dwukrotnie- jajko, bułka tarta, jajko i ponownie bułka tarta. Olej rozgrzewamy na patelni. Na rozgrzanym oleju smażymy kotleciki z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też takie robię , moje dziecko mogło by codziennie jesc
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Niby takie proste a jakie dobre. I jak ładnie się prezentują :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja też takie robię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gosia_60

    ja też !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    robię takie od czasu do czasu
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    dobry pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne kotlety

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !