Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki cebulowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
cukier 1 łyzeczka
mleko 125 ml
cebula 150 g
ząbek czosnku 3
olej 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
drożdże 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki cebulowe

Do miski wsypać make. Z drożdży cukru i 8 łyżek ciepłego mleka przygotować rozczyni wlać do mąki w której należy uprzednio zrobić dołek i przykryć i odstawić na 20 minut. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć na gorącym tłuszczu. doprawić solą i pieprzem. Do mąki wlać resztę mleka podsmażoną cebulę z czosnkiem i ewentualnie doprawić solą =. Ciasto dokładnie wyrobić. Uformować bułeczki i pozostawić w cieple na 15-20 minut do wyrośnięcia, następnie wsadzić do piekarnika

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.02.2015 06:53
Nie robiłąm takich jeszcze
agnieszkalider 30.10.2012 09:57
Pyszności!
Wacław 01.12.2011 13:15
fajny przepis !
mamusia1 30.08.2010 18:08
bardzo takie lubię!
Beata73 26.08.2010 18:53
mam inny przepis ale ten wypróbuję!
Kate131 26.08.2010 18:31
fajny przepis
Ewa111 18.08.2010 17:47
pewnie pyszne takie buleczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak