Sposób przygotowania

Do miski wsypać make. Z drożdży cukru i 8 łyżek ciepłego mleka przygotować rozczyni wlać do mąki w której należy uprzednio zrobić dołek i przykryć i odstawić na 20 minut. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć na gorącym tłuszczu. doprawić solą i pieprzem. Do mąki wlać resztę mleka podsmażoną cebulę z czosnkiem i ewentualnie doprawić solą =. Ciasto dokładnie wyrobić. Uformować bułeczki i pozostawić w cieple na 15-20 minut do wyrośnięcia, następnie wsadzić do piekarnika

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pewnie pyszne takie buleczki
  • 6
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    mam inny przepis ale ten wypróbuję!
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    bardzo takie lubię!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Pyszności!
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Nie robiłąm takich jeszcze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !