Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ratatuja z mozzarella

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

po 1 straczku czerwonej zółtej i zielonej papryki 1 szt
cukinie 3 szt
cebula biała 1 szt
czosanek 3 zabki
pomidory małe 6-8 szt
gałązki rozmarynu 2-3 szt
bazylia świeża 1 szt
mozzarella 20 dag
sól, pieprz, papryka słodka

Przepis i sposób przygotowania na: Ratatuja z mozzarella

Papryki tniemy na kawałki.Cukinie razem ze skórka kroimy w plasterki.Cebule czosnek obieramy i siekamy.Pomidory parzymy i zdejmujemy skórke miaszż kroimy na czastki.Cebule i czosnek wrzucamy na rozgrzana oliwe,smazymy na szklisty kolor.Dokładamy papryke i cukinie.Podsmazamy solimy pieprzymy i dodajemy papryke słodka.Zmniejszamy płomien i dusimy na wolnym ogniu 15 minut.Na 5 minut przed koncem dodajemy zioła oraz pomidory.Ponownie przyprawiamy i mieszamy z serem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 26.09.2010 11:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak