Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rureczki z mięsnym nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielonej łopatki, 0,5 kg
pieczarki 4 szt
sos bologneski, 1 opakowanie
śmietana 0,5 szklanki
Przyprawa uniwersalna kucharek- i peprz do smaku
pomidor bez skórki 1 szt
cannelloni 1 opakowanie
ser gouda 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: rureczki z mięsnym nadzieniem

Zmielone pieczarki podsmażyć do petelni bez tłuszczu do odparowania wody. Mięso zmielone podsmażyć na petelni, dać do mięsa skrojony pomidor , wlać rozpuszczony sos bolognese przyrządzony zgodnie z przepisem na opakowaniu, chwilę razem wszystko gotować, doprawić do smaku wegetą i pieprzem, pod koniec połączyć z pieczarkami i napychać farszem rurki ( rurki mają być niegotowane) i układać w naczyniu do pieczenia wysmarowanym śmietaną, pozostały farsz wyłożyć na wierzch rurek i posypać startym serem żółtym , zapiec w piekarniku przez ok 30 min

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 16.01.2014 14:40
bardzo smaczne !!!!
pestka 04.04.2013 12:00
nigdy nie próbowałam tak robić
plocia 03.04.2013 22:53
Świetny pomysł jako przystawka
Dorota59 16.02.2013 15:34
pyszniutkie
miki47 09.10.2012 21:14
pycha
caffee_tea 25.06.2012 22:48
super przepis ;)
PaniMISIOWA 02.10.2011 10:03
świetne!
manaika 09.03.2011 22:28
muszą być pyszne
ilka_86 02.03.2011 18:04
pyszna potrawa:)
Dorota61 01.02.2011 17:58
pycha
gusia1000 07.01.2011 22:33
Świetny wygląd i na pewno smak.
anya_86 13.12.2010 21:35
aż ślinka cieknie
Koper 17.11.2010 10:07
Robię bardzo podobne, pyszne są :)
Dorota76 22.09.2010 18:42
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak