Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka panierowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 1/2 szt
jajko 1 szt
mąka do panierki
sól
tłuszcz do smażenia
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka panierowana

Wątróbkę podzielić na małe kawałki, a następnie lekko stłuc młotkiem do mięsa. Posolić i posypać wegetą. Przyprawione kawałki wątróbki obtoczyć w mące ,jajku i tartej bułce i smażyć krótko na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pajecznik 16.11.2010 00:11
uwielbiam taką wątróbkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak