Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajmak

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szkl
aromat waniliowy
cukier 400 g
masło 100 g
karmel 1 z cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Kajmak

Mleko podgrzać, dodać cukier, mieszając na mocnym ogniu, aż upuszczona kropla szybko zastygnie. Dodać pokruszony karmel i tłuszcz i aromat waniliowy, dobrze ucierając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak