Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złoty kurczak pod sałatą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 3
puszka kukurydzy 1
puszka ciemnej fasoli 1
cebula 1
pomidor 1
ogórek 1
sól
pieprz
GŁOWKI SALATY 1/4
łyżki majonezu 3-4
ryż 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Złoty kurczak pod sałatą

Ryż gorujemy na sypko w osolonej wodzie.
Kurczaka kroimy w małe kawałeczki, doprawiamy
solą, pieprzem i obiema Vegetami. Smażymy
na złoto. Wszystkie warzywa kroimy w kosteczkę.
Fasolę i kukurydzę osączamy z wody. Wszystkie
składniki przekładamy na miskę. Dodajemy
ryż, mięso i majnez. Wszystko dokładnie mieszamy.
Ewentualnie doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.11.2010 17:35
takie danie, to super sprawa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak