Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kowal

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
pieczarki 500 g
cebula 2
ser żółty 200 g
sól
olej do smażenia
kechup
schab 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kowal

Mięso schabowe pokroić w plastry rozbić tłuczkiem do mięsa , posolić i pieprzyć do smaku . Spożyć panierkę : przygotować na trzech talerzykach mąkę jajko i bułkę tartą i mięso w tych składnikach optoczyć .Na rozgrzana patelnię wlać olej i smażyć schaby z obu stron na złoty kolor. Pieczarki i cebulę umyć pokroić w plastry i smażyć na patelni doprawić pieprzem i solą. schabowe wyłożyć na forme do pieczenia na schabowe wyłożyć wcześniej przygotowane pieczarki z cebulą i posypać startym żółtym serem . Włożyć do piekarnika i czekać aż ser się roztopi . Na koniec można udekorować ketchupem np: krotkę .

smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.09.2013 09:39
smakował by mi taki kowal
minka 08.09.2010 18:29
fajne
iwona332 24.08.2010 00:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak