Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIGOS Z CEBULI

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula kg 1
parówki 4
olej 6 ŁYZ EK
tłuszcz do smażenia 2 łyżki
ziela angielskie Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: BIGOS Z CEBULI

Cebulę w krążki i wkładamy na patelnie z rozgrzanym olejem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Podlewamy niewielką ilością wody.
Dusimy na małym ogniu.
Mieszamy aby cebula się nie przypaliła.
Parówki kroimy w dość grubą kostkę i dodajemy na patelnie, Dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę podsmażamy. Doprawiamy sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 22.11.2011 21:10
dobre
Barbara55 06.10.2011 16:20
może być
szajba2 04.10.2011 16:14
o jej i to tak można
kielcok1 16.08.2011 14:58
może być
kriso 01.05.2011 09:28
robię podobny
rakow2
rakow2 21.03.2011 15:23
podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak