Sposób przygotowania

Mąkę wysypać na stolnice . Śmietanę rozrobić z drożdżami i cukrem 30gram czekać aż wyrośnie .Do mąki dodać żółtka i masło następnie wlać roztwór z drożdży wszystko razem wyrobić , przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce aż ciasto wyrośnie .
farsz:jabłka obrać , zetrzeć na tarce , jabłka wycisnąć ze soku , jabłka wymieszać z resztą cukru . Ciasto wyłożyć na stolnice rozwałkować , wykrawać krążki jak na pierogi na krążki wyłożyć nadzienie i zalepić pierogi . Ułożyć na blacie i posmarować rozmąconym jajkiem i poczekać aż urosną gdy urosną piec w gorącym piekarniku . Gdy się upieką można podawać z konfiturą , jogurtem itp

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ale pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    takie by się zjadło
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetny pomysł na ciasteczka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    bardzo interesujące;)
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smaczne pierożki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !