Sposób przygotowania

Jaja dobrze umyć i sparzyć, oddzielić żółtka od białek. Białka utrzeć z odrobiną soli na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysta masę, dodać mascarpone, sok i skórkę z cytryny oraz esencje waniliowa, chwile zmiksowac, do połączenia się składników. Wymieszać masę mascarpone i z pianą z białek . Niewielka, prostokatna forme wyłożyć folia, tak aby jej brzegi wystawały ponad formę na ok. 5cm, wlać powstała masę, na wyrównany wierzch nałożyć brzegi folii i wstawić do zamrażalnika na ok. 8 godzin. Tuż przed podaniem, pokroić deser na grubsze plasty, odstawić na kilka minut, w temperaturze pokojowej i podawać polane sokiem owocowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm smakowite;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    tez robie twoje jest wyjatkowo apetyczne.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super
  • 3
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    wygląda super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    mniam
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ja chcę taki deser i już.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    kuszące :)
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    piękny deser i na pewno bardzo smaczny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Rewelacyjne, wspaniale si? prezentuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    prezentuje się wspaniale
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !