Sposób przygotowania

Makaron ugotowac al dente w osolonej wodzie, odcedzic. Cebule obrac, umyc i pokroic w drobna kosteczke, szynko drobno pokroic, ser zetrzec na tarce o drobnych oczkach. Na patelni rozgrzac tluszcz i wrzucic cebule, podsmażyć ok. 2 minuty, po czym dodac groszek (zamrozony), przyprawic pieprzem i sola, smazyc na srednio duzym ogniu, przez ok. 10 minut, dodac szynke, zamieszac, podsmażyć ok. 2-3 minut, po czym dodac makaron, smazyc ciagle mieszając przez ok. 3-4 minuty. Wyłożyć na duzy talerz, posypac żółtym serem, udekorowac listkami bazylii i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pychotka!!!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo mi się podoba
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Zach?cj?co,kolorow-a? prosi si?, by to zje??.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    chętnie bym taką zjadł
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    swietny przepis
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    niewiele składników, w dodatku tanie - porządny i smaczny obiad gotowy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !