Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
koperek 1 pęczek
lubczyk świeży 1 gałązka
śmietana 30% 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Skrzydełka zalać 1 litrem wody, dodać pietruszkę i seler w całości, a marchewkę pokrojoną w plasterki, następnie dołożyć lubczyk i grubsze łodygi koperku oraz ziemniaki pokrojone w większa kostkę, zagotować. Do garnka z zupą dodać 2 łyżeczki jarzynki i gotować, aż wszystko zmięknie. Skrzydełka wyjąć z zupy, oddzielić mięso i ponownie wrzucić je do garnka, wcześniej wyjąć z wywaru liście lubczyku i łodygi kopru. Mąkę wymieszać z niewielką ilością wody i śmietaną, następnie zabielić nią zupę na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dodać posiekany koperek. Ja po dodaniu kopru zupy już nie gotuję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 29.04.2015 07:09
sam skład już kusi!!! pyszna zupka !! :)
Beatris 28.04.2015 21:24
Smakowita zupka:)
ania2610 28.04.2015 18:49
bardzo apetycznie wygląda!
Wiktoria29 28.04.2015 16:29
koperkowej jeszcze nie robiłam
wyattearp 28.04.2015 14:41
lubię takie zupki
Grazyna0211 28.04.2015 14:37
pyszna aromatyczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak