Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa myjemy i suszymy, cebule obieramy. Salate rwiemy na kilka większych czesci, pomidora kroimy wzdłuż, w dosc cienkie plastry. Cebule i ogórka kroimy w drobniutka kosteczke. Zlewamy zalewe z kukurydzy i tuńczyka, rybke mocno odciskamy z plynu. Tuńczyka, kukurydze i cebule mieszamy z 2 lyzeczkami soku z cytryny, sola, pieprzem, bazylia i lyzeczka oliwy z oliwek, mieszamy i odstawiamy na 15 minut do lodówki. Na talerzu układamy porwana na wieksze kawalki salate, pokrojone w dosc cienkie plastry pomidory, które posypujemy sola i pieprzem i na srodek kładziemy tuńczyka z cebula i kukurydza. Całość ladnie dekorujemy kiszonymi ogórkami (można uzyc świeżych). Można posypac świeżymi listkami oregano lub bazylii. Spozywamy zaraz po przyrządzeniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Bardzo lubię sałatki z tuńczyka:) Ciekawy przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna sałatka
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !