Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA PARÓWKOWA

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 25 dag
por 2
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
sól do smaku
czosnek 2 zabki
szczypiorek posiekany 1 łyżka
ziemniaki młode 7

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA PARÓWKOWA

Gotujemy wywar z kostek rosołowych.
Ziemniaki i marchew kroimy w kostkę. Dodajemy warzywa do wywaru i gotujemy na wolnym ogniu około 15minut aż warzywa zmiękną.
Parówki kroimy w plasterki i wrzucamy do wywaru. Czosnek przeciskamy przez prasę i wrzucamy do zupy.
Doprawiamy curry, solą i pierzem. Na koniec posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 05.10.2011 15:27
może być smaczna
szajba2 03.10.2011 14:52
może być
kielcok1 15.08.2011 15:53
lubię parówki
kriso 31.07.2011 19:11
fajny przepis
marcia71 02.06.2011 10:29
smaczne
marcia71 02.06.2011 10:29
smaczne
rakow2
rakow2 21.03.2011 15:24
czasem robię taką
IlonaAlbertos 11.03.2011 16:51
Takiej jeszcze nie jadłam.
Tika4444 18.11.2010 09:29
jeszcze nie spotkałam się z taką zupą, bardzo ciekawy przepis, gratuluję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak