Sposób przygotowania

Brzoskwinie umyć,rozpołowić, sparzyć i obrać ze skórki. Zagotować cukier z wodą. Połówki brzoskwiń układać w słoikach, zalać zimnym syropem i pasteryzować ok. 20min. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Nie ma to jak domowej roboty przetwory......:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    właśnie, ja robiłam dżem z brzoskwiń, ale ten przepis w tym roku wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    są pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pychaaaa
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    No, pycha, szczególnie zimą. Jolanta, ja też robiłam dżem, ale te brzoskwinie mają większe zastosowanie, do ciasta, do galaretki kompot i wiele innych.A szczerze mówiąc to często otwieram słoiczek i zjadam zawartość.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Tylko tak robić na zimę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !