Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 400 g
cebula biała 2 szt
czosnek 2 ząbki
włoszcyzna lub kostki rosołowe
ziemniaki 8 średnich szt
fasolka szparagowa 200 g
śmietana 18 proc 250 ml
sól, pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Wołowinę (najlepiej chudą) pokroić na kawałki, cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć cebulę. Po chwili dodać mięso i czosnek. Smażyć aż wołowina się zarumieni.
W garnku wlać 1,5 l wody i dodać włoszczyznę lub kostki rosołowe. Przełożyć do rosołu mięso z cebulą i gotować wszystki co najmiej godzinę - do czasu aż mięso będzie miękkie.
Dodać pokrojone na duże kawałki ziemniaki i fasolkę szparagową. Gdy składniki się ugotują, przyprawić zupę pieprzem, ostrą papryką oraz solą. Zaprawić śmietaną. Pycha! Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 14.08.2010 07:31
ciekawy przepis
halina17 13.08.2010 19:21
Smaczna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak