Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z brązowym ryżem, świeżym szpinakiem i suszonym koperkiem :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 200 gram
przecier pomidorowy 1 słoik
Koperek suszony Prymat 2 łyzeczki
szpinak świeży 1 garść
ryż brązowy 0.5 szklanki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1\3 łyzeczki
kolendra mielona 1\3 łyzeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1\3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z brązowym ryżem, świeżym szpinakiem i suszonym koperkiem :)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar mięsny -na mięsie z indyka. Gotujemy go 40 minut.
Krok 1 - Zupa pomidorowa z brązowym ryżem, świeżym szpinakiem i suszonym koperkiem :) foto
2
Odmierzamy porcję brązowego ryżu i dodajemy go do wywaru. Gotujemy go 10 minut.
Krok 2 - Zupa pomidorowa z brązowym ryżem, świeżym szpinakiem i suszonym koperkiem :) foto
3
Marchew i pietruszkę kroimy w słupki i dodajemy do wywaru z ryżem .
Krok 3 - Zupa pomidorowa z brązowym ryżem, świeżym szpinakiem i suszonym koperkiem :) foto
4
Następnie dodajemy przecier pomidorowy i składniki gotujemy kolejne 15 minut. Dodajemy przyprawy do smaku: pieprz, kolendrę , sól.
Krok 4 - Zupa pomidorowa z brązowym ryżem, świeżym szpinakiem i suszonym koperkiem :) foto
5
Pod koniec gotowania dodajemy umyty szpinak i ....
Krok 5 - Zupa pomidorowa z brązowym ryżem, świeżym szpinakiem i suszonym koperkiem :) foto
7
koperek suszony Prymat. Smacznego :)
Krok 6 - Zupa pomidorowa z brązowym ryżem, świeżym szpinakiem i suszonym koperkiem :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 21.04.2015 18:55
Ciekawy dobór składników
Kasnaj 21.04.2015 16:18
smaczna zupa na obiad
molanka 21.04.2015 15:48
ciekawy pomysł na pomidorową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak