Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ WIEPRZOWY Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
cebula 1 szt
czosnek 2-3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pomidory krojone z puszki 1 puszka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1-2 łyżki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
Rozmaryn suszony Prymat
sól i pieprz
olej do smażenia
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ WIEPRZOWY Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM

Kroki postępowania

1
Mięso oczyścić, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę. Oprószyć przyprawami. Na rozgrzanej patelni i odrobinie oleju podsmażyć z każdej strony.
Krok 1 - GULASZ WIEPRZOWY Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM  foto
2
Podsmażone mięso przełożyć do garnka i zalać wodą tak by je lekko zakrywała. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, czosnek przeciśnięty przez praskę, pomidory z puszki, zioła i cebulę pokrojoną w pióra. Gotować na małym ogniu ok 1-1,5 godziny aż mięso będzie całkowicie miękkie. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - GULASZ WIEPRZOWY Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM  foto
3
Całość zagęścić razowym chlebem lub mąką ziemniaczaną z wodą ( 2 łyżki mąki na 2 łyżki zimnej wody)
Krok 3 - GULASZ WIEPRZOWY Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 23.04.2015 16:23
ładnie podany :)
ben-ka 22.04.2015 12:14
Z chęcią bym się poczęstowała.
Wacław 21.04.2015 12:07
lubie takie syte dania :-)
Pani Domu 21.04.2015 08:13
smaczny gulasz
R'n'G Kitchen 21.04.2015 06:52
Kasiu ,przepysznie wygląda. Mniam ,pycha!
Sroczka 20.04.2015 21:27
Taki gulasz z chęcią zjem.
Beatris 20.04.2015 21:22
Apetyczny gulasz:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak