Sposób przygotowania

Do miski wsypuję całą mąkę, robię wgłębienie, wsypuje drożdże i dosypuje trochę cukru. Zalewam kilkoma łyżkami ciepłego mleka i odstawiam na 30 minut. Potem dodaje połowę pozostałego mleka, sól, resztę cukru i mieszam dokładnie. Dodaję jajka a na koniec resztę mleka i mieszam wszystko na gładka masę. Odstawiam na 30 minut i czekam aż ciasto urośnie. Rodzynki ok.4 godz. wcześniej wsypuję do metaxy, żeby \"napuchły\". Przecedzam i mieszam wszystko i odstawiam znów na 20-30 minut. Następnie smażę na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    muszą być smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Po takich racuszkach można mieć zawroty głowy! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    wesołe skutki mogą być
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Bardzo ciekawa nazwa:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawa nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajna nazwa;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    na pewno pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !