Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łaciaty biszkopt z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 3-4 łyżlki
jabłka 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Łaciaty biszkopt z jabłkami

Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Dodajemy kolejno żółtka, mąkę z proszkiem. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. masę dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao. Do obydwu dodajemy jabłuszka. Wykładamy na tortownicę, na przemian, tak aby powstały łatki. Pieczemy około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcela 31.01.2012 16:24
to zale?y od piekarnika zapewne, ja mam bardzo stary
Izabela/bella81 02.03.2011 09:12
Fajny:) Ale 50minut w piekarniku to nie za długo? Ja biszkopt piekę 20min. Z jabłkami nigdy nie piekłam, więc może mam błędne wyobrażenia.
Ewa111 16.08.2010 16:25
świetny przepis
Marcela 14.08.2010 21:27
:) rzeczywiście łatwe, tanie i całkiem smaczne, pozdrawiam dziewczynki
Gosia40 13.08.2010 15:44
I pewnie doskonale smakuje:)
rosik93 13.08.2010 14:33
cudownie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak