Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik meksykański

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roztopione 250 g
jajko 8 szt.
serek homogenizowany 3 op.
puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 szt.
puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 1 szt.
herbatniki 6 paczek
serek śmietankowy 1/2 (sernikowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik meksykański

Herbatniki wymieszać z masłem. Wylepić nimi spód i boki tortownicy dociskając dnem i bokami szklanki.
Jajka ubić z 2 rodzajami mleka oraz serkiem. Powstałą płynną masę wlać do formy wyłożonej herbatnikami i owiniętej szczelnie z zewnątrz folią aluminiową (zapobiega to wytapianiu tłuszczu i wylewaniu się go do piekarnika). Piec 1 godz. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wyłączeniu piekarnika zostawiamy w nim ciasto aż do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 29.09.2012 22:28
może być pyszny taki serniczek
adam1f 07.07.2012 01:02
dobry
adam1f 07.07.2012 01:02
dobry
adam1f 07.07.2012 01:01
dobry
wolochski 06.07.2011 22:53
super
kuklik 01.06.2011 21:02
coś nowego mi nieznanego
Dorota59 12.05.2011 20:27
no no fajny
Jaheira11 07.03.2011 23:12
o fajny przepis
Justyna73 28.02.2011 14:54
pyszności
hastalavista 22.09.2010 14:27
Super! Dodaję do swojej księgi :)
aranka 18.09.2010 10:32
Czemu meksykański??

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak