Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tęczowy biszkopt z owocami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżka
kakao 3 łyżki
galaretka porzeczkowa 1 sztuka
galaretka wiśniowa 2 sztuki
galaretka cytrynowa 2 sztuki
wiśnie 1 słoik
porzeczka czerwona 1 szklanka
brzoskwinie 1 puszka
jogurt naturalny 1 małe opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: tęczowy biszkopt z owocami

Białka ubić na sztywną pianę, dodać szklankę cukru i żółtka i ubijać dalej. Do masy dodać mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Piec w piekarniku około 50 minut w 180 stopniach.Następnie rozpuścić i ostudzić galaretki: porzeczkową, cytrynową, wiśniową, wiśniową z cytrynową. Do każdej z nich należy dodać 1/3 kubeczka jogurtu naturalnego i dokładnie wymieszać. Biszkopt kroimy na pół. Gdy wystygnie wykładamy wiśnie i zalewamy gęstniejącą porzeczkową galaretką. Gdy stężeje wylewamy cytrynową galaretkę a na nią czerwoną porzeczkę. Na koniec wylewamy wiśniową galaretkę i kładziemy biszkopt. Na wierzchu układamy brzoskwinie pokrojone w księżyce i zalewamy galaretką wiśniowo- cytrynową.
Wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak